Veelgestelde vragen

Warmtecabines

Een workout duurt slechts 30 minuten. Dit kun je vergelijken met een normale workout van 90 minuten.

Een warmtecabine werkt op infraroodstralen. Deze stralen dringen diep door in je spieren. Dit brengt de doorbloeding goed op gang. Door de warmte ga je sneller transpireren en verlies je afvalstoffen. De warmte stimuleert ook de vetverbranding.

Het kan maximaal 50 graden worden in een warmtecabine. we adviseren echter om het niet warmer dan 39 graden te laten worden tijdens de workout.

Nee, u heeft immers geen cabine tot uw beschikking dus u slankt niet sneller af.

Nee, bij deze mate van training niet, daarvoor zijn andere vormen van sport.

Nee, u kunt bij overgewicht ter ondersteuning gebruik maken van onze voedingsadviezen. Dit versnelt uiteraard de afslankresultaten.

Nee, pas als de trombose effectief behandeld is met toestemming van de behandelend arts.

Juist bij lichamelijke klachten kan het afslanken/sporten een stap in de goede richting zijn. De oefeningen zijn fysio geralateerd en kunnen je helpen bij het sterker en flexibeler worden. We maken een programma voor je op maat.

Je doet de meeste oefeningen liggend in de warmtecabine. Hierdoor geen gewicht op je knieƫn, heupen en andere blessuregevoelige gedeelten van je lijf. Het is dus heel geschikt voor mensen met overgewicht of voor wie snel blessures heeft.

Na de bewegingssessie gaat de calorieverbranding nog een poosje door. De periode van stofwisseling in rust.

Dit bevordert de afvoer van afvalstoffen.

Wanneer je je goed voelt, mag je zes weken na de bevalling starten met het sporten in de cabine. Je krijgt een aangepast schema.

Zolang jij dat wilt en jij je lekker voelt tijdens de oefeningen. Ook tijdens de zwangerschap is een vorm van bewegen goed voor lichaam en geest. We passen wel je bewegingsschema aan om je buik en bekken te ontzien.

Thermo Fysische Methode betekent letterlijk, bewegen in de warmte.

Juist doordat je beweegt in infraroodwarmte, help je je spieren een handje mee. Je voert de meeste oefeningen liggend uit, waardoor je spieren en gewrichten ontlast. Je bewegingsschema wordt afgestemd op jou beperkingen.

Voor de correctie van het figuur is het van belang om twee keer per week te komen trainen. Het sporten in de warmtecabine heeftook een gunstige invloed op je conditie. Te veel trainen is niet goed voor je lichaam. Je kan je eigen training tijdelijk op een laag pitje zetten, maar hoeft niet. Zorg altijd voor voldoende hersteltijd tussen de trainingen.

Ieder persoon en lichaam reageert anders. Resultaten zullen dus ook per persoon verschillen. Onze ervaring leert dat de eerste resultaten al binnen een maand zichtbaar, merkbaar en voelbaar zijn.