ERVARINGEN

Angelique -32 kilo
Mijn keuze voor Powerslim.
Tijdens de zomervakantie in 2016 zag ik in dat ik toch echt iets aan mijn gewicht moest gaan doen. De zomer in Frankrijk was behoorlijk warm. Het dobberen in het zwembad om af te koele deed ik graag geheel onder water of minimaal tot mijn kin zodat de rest niet zichtbaar was, dacht ik. Op het terras bij de gehuurde caravan stonden plastic kuipstoeltjes, een drama. Ze sneden in mijn heupen en ik verzon allerlei excuses om de eetkamerstoel op het terras te zetten. Met mijn man besproken hoe ik dit probleem zou gaan aanpakken. Aangezien ik al heel veel diëten had geprobeerd zag ik er eigenlijk geen gat meer in om weer één of ander programma te gaan volgen, het apart koken en bijzondere en vooral lastige recepten die erbij hoorden hielden me tegen. Maar wat dan...? Samen besloten we dat we gingen kijken of een maagverkleining een optie zou kunnen zijn. Eenmaal thuis en na het zien van de eerste vakantiefoto's heb ik er gelijk vaart achter gezet.
Mijn huisarts stond er niet welwillend tegenover maar omdat ik kon aangeven al vele diëten te hebben geprobeerd en zij ook inzag dat er nu echt iets moest gebeuren gaf ze me een verwijsbrief. Op mijn werk waren veel collega's me al voor gegaan en met diverse heb ik een gesprek gevoerd over hoe het aan te pakken en wat me te wachten stond. Toen kwam de twijfel.....durf ik dit wel??
Na een paar weken twijfelen heb ik de knoop doorgehakt en huilend besloten dat ik dit toch niet aandurf, het voelde als falen en nog meer voelde ik me machteloos want wat nu?!
Eerder in 2016 had ik op Facebook een stukje gelezen over Powerslim, ook had ik de coach al opgezocht. Nogmaals ben ik me gaan inlezen en heb toen de stoute schoenen aangetrokken en gebeld. Na het telefoontje twijfelde ik nog steeds, want ik realiseerde me terdege dat ik het mezelf wel weer lastig ging maken met al die bijzondere recepten die natuurlijk mijn mannen thuis niet moeten.
Het intake gesprek was open en eerlijk, hoe belangrijk is een coach die naar je luistert en je snapt. Waar ik wel van schrok was het bedrag wat ik per week kwijt zou zijn. Aangezien het bij mij om minimaal 30 kilo ging wist ik dat ik die bedragen een aantal maanden kwijt zou zijn. Mijn gezondheid is me meer waard en tenslotte hebben we beide een baan en met een beetje aanpassen overleven we dit ook wel, het gaf me een goed gevoel dat ik het gebruikte om in mezelf te investeren, dat had ik al een tijd niet meer gedaan.
De eerste weken was het wennen, het was anders dan wat ik hiervoor allemaal al had gedaan maar het was wel te doen. Ik heb weinig tot geen ontwenningsverschijnselen gehad en anders kan ik me deze na 6 maanden niet meer herinneren. De lastige recepten heb ik nog niet ontdekt. Ja, ik moest wel voor mezelf anders koken dan voor mijn mannen maar eerlijk gezegd kookte ik hiervoor ook vaak verschillend voor de mannen.
Wat ik zo heerlijk vind aan Powerslim is dat ik na een bezoek van mijn coach met een flinke tas met doosjes naar huis ging, dan aan de keukentafel met het weekmenu uit het kookboek mijn week in elkaar draaide. Hoe heerlijk dat ik iedere ochtend een doosje uit de kast (van mijn Powerslimplank) kon pakken waarop stond wat ik die dag moest eten. Dit systeem gaf mij zoveel rust in mijn hoofd. Bij al de andere diëten was ik de hele dag bezig met wat mag ik nog eten, dit was mijn valkuil want als ik dan even geen tijd had pakte ik te gemakkelijk naar iets wat ik nu net niet mocht. Met Powerslim was ik dit voor in mijn doosje zat precies wat ik wel mocht hebben.
Wat Powerslim mij wel heel erg geleerd heeft is variëren in alle eetmomenten, laat de sleur los.
Mijn houvast aan de doosjes ben ik nu langzaam aan het loslaten en ik merk dat ik dat nog eng vind. Ik besef me namelijk heel goed dat er veel verleidingen op de loer liggen en soms kan ik daar zo slecht weerstand aan bieden. Maar ook dat moet ik van mijn coach accepteren en beseffen dat als je eenmaal iets pak/eet wat niet binnen Powerslim valt niet je hele dag om zeep is. Voorheen werd ik dan boos op mezelf omdat ik ervan baalde dat ik er geen weerstand aan kan bieden maar nu moet ik om mezelf lachen, eigenlijk mezelf uitlachen want ik kan het echt wel!!!!
Kijk naar mij ondertussen ben ik 32 kilo kwijt en wil nooit meer terug naar de tijd voor september 2016 die afspraak staat met mezelf en mijn coach.
Zonder coach had ik dit niet kunnen doen want de gesprekjes die je samen hebt zijn zo leerzaam en zonder haar had ik het niet kunnen volhouden, Ze leerde me ook om niet in discussie te gaan met de mensen die aan je vragen wat je voor dieet volgt en er dan daar allemaal iets van moeten vinden. Ik verwijs ze naar de site van Powerslim en laat ze zelf op onderzoek gaan.
Het volgen van het Powerslimprogramma is voor iedereen een eigen weg/manier vinden om gewicht te verliezen en dit te behouden.
Een van de belangrijkste dingen die ze me geleerd heeft om trots te zijn op mezelf, kijk eens hoe ver je gekomen bent en dit heb je voor niemand anders gedaan dan voor jezelf. Het verliezen van gewicht ging bij mij gepaard met het verliezen van mijn minderwaardigheidscomplex.